ACCEL Student 2017.jpeg

ACCEL Student er et 8 ukers intensivt program for deg som vil starte eller har startet et innovativt selskap og som er student i Bergen. Vårt mål er du skal øke din mulighet for suksess!

Siden 2011 har vi gjennomført en rekke ACCEL-programmer. Programmene har vært enormt populære og har fått solide tilbakemeldinger fra de hundretalls selskapene som har vært med.

Programmet fokuserer på hurtig produkt- og tjenesteutvikling. Metoden hjelper en til å foreta de rette prioriteringene, utvikle det som er relevant uten å bruke unødvendig mye ressurser.

Programmet er lagt opp som en kombinasjon av teori og praktisk arbeid der bruk av ulike verktøy står sentralt, kombinert med innspill fra industripartnere og mentorer. 

Bergen Kommune og BTO er arrangør av programmet.

 

greg-becker-33629.jpg

Våre partnere

 

Hovedpartner

Bergen Kommune ser viktigheten av å tilby studenter hjelp til å starte selskaper, og hvordan man ideer ut i markedet. 

Sponsorer


dnb.jpg
zacco.jpg
 

Arrangør

bto.jpg
 
olivia-henry-296.jpg

ProgrammetACCEL Student går over 6 uker med ukentlige samlinger. 

 

Samling 1 // Smidig Forretningsutvikling

13.09.2017 -1400-2000 @ DNB (Torgalmenningen 2 - Google Maps)

Dette er første samling, og vi kommer til å bruke tid på å bli kjent med hverandre, det blir gitt ulike foredrag i temaer som effektiv kundeutvikling, forretningsmodell, hvordan gjennomføre gode kundeintervjuer, teknikker for hypotesetesting og hvordan vi lærer hvilke budskap som treffer kunden best. 

 

Samling 2 // Presentasjonstrening

20.09.2017 - 1400-1700 - @ BTO (VilVite 2.etg - Google Maps)

Dette er en samling med trening i hvordan presentere forretningsideen. Vi har dyktigere trenere som vil gi både innføring i hvordan holde gode presentasjoner og trening i å presentere. 

Vi vil også dele læring fra de kundeintervjuer som er gjennomført fra forrige samling.

 

Samling 3 // MVP

27.09.2017- 1400-1600 - @ BTO (VilVite 2.etg)

"Selg skinnet før bjørnen er skutt" er vårt mantra. Da må designet av løsningen være kundeorientert. For de som har hørt om Minimum Viable Product (MVP) så er det dette vi skal jobbe med. Det er mulighet for at vi skal prototype litt også.

 

Samling 4 // IP og risiko

16.10.2017 - 1400-1600  - @ BTO (VilVite 2.etg)

Hvordan beskytte ideen på en optimal måte og hvordan håndtere risiko er tema på denne samlingen.

 

Samling 5 // De Viktige Detaljene

25.10.2017 - 1400-1600 - @ BTO (VilVite 2.etg)

Familie/venner, investorer, Innovasjon Norge, EU, kunder og Forskningsrådet. Alle kan bidra med kapital, men hvor mye trenger du? Hvilken type investor bør du få - hva er kompetent kapital? Hvordan kan du få med flere med-gründere? Hvilken kompetanse har vi og hva trenger vi? Hvordan skal vi løse dette kompetansegapet? Hva er arbeidskapital, likviditet og de andre morsomme ordene som bankene bruke?

Det finnes en rekke strategier for vekst, fra å gjøre alt selv til å kjøpe andre. Vi skal gå gjennom alle disse. Noen ganger oppdager man at visjonen er fortsatt veldig bra, men at vår strategi muligens ikke har vært riktig. Vi skal se nærmere på begrepet "å pivotere" som kan hjelpe deg ut av en slik situasjon.

 

Samling 6 //Demo Day ACCEL Student 2017

01.11.2018 - 1400-1600 - @ BTO (VilVite 2.etg)

Investorpresentasjon for spesielt inviterte panel. 

 

Ofte stilte spørsmål

 

KOSTER DET NOE Å VÆRE MED?

Deltakelsen er helt gratis. Vi krever selvsagt noe tilbake; 100 % innsats, 100 % tilstedeværelse på alle samlingene og 100 % godt humør. Vi tar heller ikke noe form for eierskap. Gratis deltakelse er mulig takket være sponsorene våre. 

HVA MÅ VI SELV DEKKE?

Transport til kurssted og eventuell overnatting dekkes av deltakerne.

HVORDAN BLIR DET KONFIDENSIALITET OG SÅNN?

For at ACCEL skal bli et vellykket program hvor man kan utveksle erfaringer og kunnskap er det viktig at man kan innad i programmet diskutere åpent om de prosjekter (herunder ideer, teknologier, markedsforhold, nettverk o.l.) som er tatt opp.

Vi vil oppfordre til alle deltakerne til å bruke programmet til å diskutere sine case med andre deltakere. Erfaringsmessig så har man fått nye kontakter, innspill til forretningside og bedre nettverk dersom man jobber aktivt med dette gjennom programmet.

Det vil ikke bli signert NDA/taushetsavtaler. Selskapene deler det de selv føler de kan/vil dele.

HVOR MYE TID MÅ JEG BRUKE I PROGRAMMET?

Dette varierer kraftig. Programmets innhold er lagt opp til å gi deg innføring i veldig mange av de problemstillinger gründere står overfor. Noen bruker mye tid mellom programmene til å gjøre kundeintervjuer, sette seg inn i verktøyene, forberede seg til samlinger ol. Vi mener at de som har best utbytte av deltakelse ser på programmet som en mulighet for å jobbe strukturert med sin forretningside, og ser derfor ikke dette som en ekstra belastning (på toppen av alt annet som skal gjøres). Vi har bevisst valgt temaer som vil gi deg verdi, enten på kort eller lang sikt.

MÅ VI VÆRE MED PÅ ALLE SAMLINGENE?

Ja! Men alle regler har unntak. Ta kontakt med oss om du har spørsmål!

GÅR PROGRAMMET PÅ NORSK ELLER ENGELSK?

Norsk :)

HVIS JEG LURER PÅ NOE, HVA GJØR JEG DA?

Da tar du kontakt med oss - Nils-Eivind på 976 88 773 eller hei@accel.no